דיאטן קליני

דיאטן קליני הוא מי שסיים תואר אקדמי במדעי התזונה ( B.sc  )לאחריו עבר סטאז' קליני הנמשך חצי שנה בבית חולים על מחלקותיו השונות והתנסה כדיאטן בקופות החולים ובקהילה

לאחר סטאז' חייב לעבור מבחן ממשלתי לקבלת רישיון מקצוע ממשרד הבריאות

ניתן לברר מי הוא דיאטן קליני בקישור הנ"ל

https://practitioners.health.gov.il/Practitioners/11

דיאטן קליני מהווה חלק מהצוות הרפואי וטיפולו מקביל לטיפול הניתן על ידי הרופאים והאחיות

למעשה, חולה ללא תמיכה תזונתית מתאימה לא ישרוד

המקצועות והנושאים הנלמדים בתואר רבים ומגוונים

אנטומיה, פיזיולוגיה, פיזיולוגיה של המאמץ, אנתרופומטריה, דיאטטיקה ( תורת התזונה הקלינית ), בוטניקה, ביולוגיה של התא, פיזיקה, תרמו דינמיקה, ביוכימיה, ביוכימיה חישובית, פסיכולוגיה, אנדוקרינולוגיה, בריאות הציבור, אפידמיולוגיה, אבחון בדיקות דם, חשבון דיפרנציאלי, גנטיקה, גנטיקה מולקולרית, מיקרו ביולוגיה, כימיה אורגנית, כימיה אנאורגנית, כלכלה, סניטציה של מזון, הפרעות אכילה, מדעי המזון, השמנה, מדעי המזון, פתולוגיה, תזונת ספורט, תזונה בשיקום, מחקר וסטטיסטיקה, נוירולוגיה, אימונולוגיה, היסטולוגיה, משק המים והמלחים, תזונת האדם, תורת המזון, מינרלים ו ויטמינים, צמחי מרפא ועוד מקצועות ספציפיים

תחומי העיסוק של הדיאטן הקליני רבים מגוונים ומעניינים

אונקולוגיה, הזנה אינטראלית ( זונדה, הזנה ורידית, PEG ), בעיות בליעה, גריאטריה, החולה הסיעודי המורכב, תזונה בכירורגיה, תזונה בטיפול נמרץ, בריאטריה, תזונת ילדים, תזונת תינוקות ופגים, תזונה בהריון והנקה, סוכרת, מחלות לב וכלי דם, תת תזונה,

נפרולוגיה ( תזונה במחלות כליה ודיאליזה ), החולה המונשם, אנמיה, מזון תרופות וסינרגיה בניהם, סימון תזונתי, תזונה במחלקה פנימית, עיכוב גדילה והתפתחות, מערך הזנה במוסדות ובקהילה, תזונה בפצעי לחץ, תזונה בכוויות, מחלות ריאה, מחקר קליני, תזונה בקורונה

וכמובן  תזונה ו הרזיה ( כן, גם את זה )

דיאטנים ממשיכים לתארים מתקדמים, קורסים והשתלמויות

כיום, רבים העוסקים ( שלא כדרך החוק ) ביעוץ תזונתי, אם אתם מכבדים את גופכם ובריאותכם

פנו לדיאטן/נית קליניים

בברכת בריאות

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן